De mythe van het glazen plafond Marike Stellinga

ISBN:

Published: December 2009

Paperback

238 pages


Description

De mythe van het glazen plafond  by  Marike Stellinga

De mythe van het glazen plafond by Marike Stellinga
December 2009 | Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, audiobook, mp3, ZIP | 238 pages | ISBN: | 7.72 Mb

Marike Stellinga verzet zich met feiten en cijfers tegen clichés over de werkende vrouw. Kern van haar gloedvolle betoog: Nederlandse vrouwen kunnen bereiken wat ze willen. De kinderopvang is niet te duur, vaders zijn geen luie varkens en het oldMoreMarike Stellinga verzet zich met feiten en cijfers tegen clichés over de werkende vrouw.

Kern van haar gloedvolle betoog: Nederlandse vrouwen kunnen bereiken wat ze willen. De kinderopvang is niet te duur, vaders zijn geen luie varkens en het old boys network is zo macho niet. Maar waarom zijn er dan zo weinig topvrouwen? Omdat Nederlandse vrouwen niet naar de top willen, blijkt uit stapels onderzoeken, ze zijn tevreden met hun deeltijdbaan.

Toch proberen politici van links tot rechts steeds feller meer topvrouwen af te dwingen - met quota, hoge oppassubsidies, langer vaderschapsverlof en onterechte kritiek op mannen. Maar wie wil dat vrouwen vaker carrière maken, rest na het lezen van dit boek maar één ding: de Nederlandse vrouw aanspreken op haar gebrek aan ambitie.

Wie daar geen zin in heeft, moet accepteren dat Nederlandse vrouwen in vrijheid kiezen voor een plaats op de laagste trede van de carrièreladder en daar domweg gelukkig zijn. De mythe van het glazen plafond is een humoristisch en baanbrekend boek over een van de gevoelisget themas van deze tijd.Marike Stellinga (1972) is econoom en redacteur van ElsevierEnter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "De mythe van het glazen plafond":


viraltv.eu

©2008-2015 | DMCA | Contact us